
Składniki
800 gramów
1
2 sztuki
100
1 pęczek
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki i marchew. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Marchew pokrój w kostkę. Dwa jajka ugotuj na twardo, następnie posiekaj drobno. Natkę również posiekaj.

Krok 2
Do przeciśniętych ziemniaków dodaj łyżkę mąki, żółtka, masło, marchewkę z groszkiem, posiekaną natkę oraz żółtka. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i gałką muszkatołową. Wyrób jednolite ciasto.

Krok 3
Białka ubij na płynną pianę. Z ciasta uformuj podłużne paluszki, obtocz każdy w mące ziemniaczanej, białku i na koniec w bułce tartej.

Krok 4
Gotowe smaż w głębokim tłuszczu lub zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej