
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
0.5 szklanki
6 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z namoczonych grzybów, pozostaw wodę, dodaj włoszczyznę, podroby i gotuj wywar.
Krok 2
Gdy warzywa zmiękną przecedź je.
Krok 3
Na czysty wywar wrzuć kaszę, mięso z podrobów, pokrojone w drobne paski. Gdy kasza zmięknie połącz wszystkie składniki krupniku, przypraw i gotuj około 3 minut.
Krok 4
Po zdjęciu z ognia zaciągnij śmietaną i dorzuć zieleninę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej