
Składniki
2 łyżki
null
5
null
3 łyżki
1 pęczek
0.5 pęczka
1 łyżka
2
400 gramów
null
800 gramów
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę pokrój na kawałki, zalej ciepłą wodą. Pozostaw na 5 minut i odciśnij.
Krok 2
Jajka wymieszaj z odciśniętą bułką, bułką tartą oraz serem. Dodaj jedną roztartą Mini kostkę Knorr i pieprz. Natkę drobno posiekaj i dodaj do masy. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie w rondelku. Dodaj pomidory, pokruszoną Mini kostkę Knorr i cukier. Karczochy pokrój w kawałki, kilka listków bazylii pokrój drobno - dodaj do pomidorów, wlej wino, sok z cytryny i gotuj na małym ogniu kilka minut.
Krok 3
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i porcjami smaż je na głębokim tłuszczu. Po wyjęciu ułóż na papierowym ręczniku.
Krok 5
Kulki podawaj polane sosem i udekorowane listkami świeżej bazylii.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej