
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżek
null
1 sztuka
null
1 szklanka
1 łyżka
0.7 szklanki
1 sztuka
6 łyżek
300 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj z solą.
Krok 2
Do mięsa dodaj bułkę, jajo, czosnek. Posól, popieprz i całość dobrze wymieszaj. Z mięsa formuj kuleczki.
Krok 3
Rozgrzej olej, kulki obtaczaj w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Obierz cukinię, pokrój w kostkę. Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż grzyby i cukinię, dodaj kulki i całość zalej rosołem Knorr.
Krok 5
Duś pod przykryciem przez 25 minut. Całość zaciągnij mąka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej