Kulki mięsne z szynki z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne z szynki z dzika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null

1 szklanka

null

null

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

3 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i zmiel maszynką do mielenia mięsa.

Krok 2

Czosnek posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Wszystko dokładnie przemieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 15 minut.

Krok 3

Po tym czasie formuj z przygotowanej masy kulki wielkości orzecha włoskiego i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej