"Kurczaczki" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Kurczaczki"

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy. Skrzydełka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Olej wlewamy do miseczki. Dodajemy do niego wszystkie przyprawy. Mieszamy i powstałą marynatą zalewamy mięso.

Krok 2

Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie wykładamy kurczaczki na blaszkę grillową i grillujemy ok. 1 godziny. Danie to doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno jako przegryzka przy oglądaniu telewizji. Pasują do niego sosy BBQ i czosnkowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Kurczaczki" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej