
Składniki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
null
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.
Krok 3
Resztą oliwy posmaruj kurczaka.
Krok 4
Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej