Kurczak pieczony na butelce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony na butelce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kurczaka umyj i osusz. Następnie natrzyj wewnątrz i na zewnątrz przyprawą. Na noc wstaw do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia nadziej na butelkę z piwem. Butelka powinna być do połowy napełniona piwem.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika do brytfanki lub blaszki w pozycji pionowej. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopniach co jakiś czas polewaj kurczaka tłuszczem który z niego wyciekł.

Krok 1

Przyprawę do kurczaka Knorr połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej