Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
600 gramów
100 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie do czasu aż się zarumienią i będą miękkie. Zdejmujemy z patelni.
Krok 2
Patelnię z mięsa myjemy i wlewamy na nią śmietankę oraz dodajemy serek topiony, pietruszkę, rozgnieciony czosnek, pieprz i kolendrę. Gotujemy cały czas mieszając do chwili, aż sos będzie jednolity a ser się rozpuści.
Krok 3
Na patelnie dodajemy sos ze słoika i kurczaka. Gotujemy około 5-7 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Można doprawić do smaku solą.
Krok 4
Podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej