Kurczak z papryką i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z papryką i serem pleśniowym

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka posypać przyprawą i usmażyć na złoty kolor. Pokroić w kostkę.

Krok 2

Paprykę umyć, pokroić w słupki. Przełożyć razem z kurczakiem do naczynia żaroodpornego. Posypać serem.

Krok 3

Zapiekać przez ok. 20 min, aż ser się rozpuści. Podawać z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z papryką i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej