Kurczak z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, posól i natrzyj rozmarynem.

Krok 2

Nóżki i skrzydełka podwiąż i włóż w nie trochę ziela.

Krok 3

Kurczaka podsmaż na oliwie, a następnie przełóż do brytfanny i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z krówkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej