
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
500 gramów
1 szczypta
300 gramów
4 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pasternak, ziemniaki i rzepę pokrój w kostkę.
Krok 2
Pasternak gotuj w osolonym wrzątku około 2 minut. Odcedź i razem z ziemniakami i rzepą umieść w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj do pasternaku, polej 3 łyżkami oliwy. Wymieszaj. Oprósz solą i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4
Galaretkę rozpuść w 4 łyżkach wody, polej nią warzywa, ponownie piecz około 10 minut.
Krok 5
Kuskus ugotuj według przepisu.
Krok 6
Pomidory posiekaj, smaż około 3 minut na reszcie rozgrzanej oliwy. Dodaj kuskus, podgrzej, dodaj zioła i sok z cytryny. Wymieszaj.
Krok 7
Brokuły podziel na różyczki, zblanszuj. Podawaj kuskus z warzywami i brokułami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej