Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 szczypta
250 mililitrów
100 mililitrów
1 pęczek
2 sztuki
1 szklanka
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wykorzystałam z poprzedniego obiadu, dzień wcześniej ugotowaną. Pieczarki umyte i osuszone ścieram na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek drobno siekam i przesmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę, aż woda z nich wyparuje.
Krok 2
Do miski przekładam kaszę, dodaję pieczarki przesmażone i ostudzone, wbijam jajko, dodaję natkę posiekaną, przyprawę do mięs Knorr, pieprz. Całość mieszam łyżką i formuję klopsy w dłoni. Obtaczam w panierce z ciecierzycy. Smażę na oleju rzepakowym.
Krok 3
Sos: Do miseczki wlewam wodę, dodaję śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym i mieszam. Przelewam do garnka i zagotowuję. Klopsiki podaję z sosem. Można do obiadu podać ogórki konserwowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej