Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szczypta

250 mililitrów

100 mililitrów

1 pęczek

2 sztuki

1 szklanka

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wykorzystałam z poprzedniego obiadu, dzień wcześniej ugotowaną. Pieczarki umyte i osuszone ścieram na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek drobno siekam i przesmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę, aż woda z nich wyparuje.

Krok 2

Do miski przekładam kaszę, dodaję pieczarki przesmażone i ostudzone, wbijam jajko, dodaję natkę posiekaną, przyprawę do mięs Knorr, pieprz. Całość mieszam łyżką i formuję klopsy w dłoni. Obtaczam w panierce z ciecierzycy. Smażę na oleju rzepakowym.

Krok 3

Sos: Do miseczki wlewam wodę, dodaję śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie pieczarkowym i mieszam. Przelewam do garnka i zagotowuję. Klopsiki podaję z sosem. Można do obiadu podać ogórki konserwowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone wegetariańskie w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej