Lasagne warzywno - serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne warzywno - serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

20 dekagramów

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

35 dekagramów

1 opakowanie

250 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos 1: Pieczarki pokrój w plasterki i zrumień na oleju. Cebulę posiekaj i zeszklij na drugiej patelni. Granulat zalej szklanką wrzątku. Kiedy zmięknie osącz. Natkę posiekaj. Składniki wymieszaj z sosem pomidorowym i przypraw.

Krok 2

Wykonaj sos 2: Kotlety ugotuj z czosnkiem i kostką Rosół z kury Knorr. Odcedź i wystudź. Czosnek rozgnieć, a kotlety pokrój w kostkę. Wlej sos pomidorowy i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

W natłuszczonej blasze układaj kolejno: 0.5 makaronu, sos 1 , 0.5 serów, sos 2 , 0.5 makaronu. Wierzch posyp resztka serów. Przykryj folią aluminiową i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej