
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
6 sztuk
5 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie obieramy ,kroimy w grubą kostkę, z papryki wybieramy pestki, kroimy w gruba kostkę, pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, cebule obieramy, kroimy w grubą kostkę, kiełbasę kroimy wzdłuż i na małe kawałki.
Krok 2
Cebule i kiełbasę podsmażamy na oleju.
Krok 3
Do garnka wsypujemy cukienie i paprykę białą, dusimy ok. 20 min.
Krok 4
Dodajemy pomidory, cebule, kiełbasę i dusimy ok. 15 min.
Krok 5
Dodajemy koncentrat pomidorowy sól, pieprz, paprykę słodką oraz Delikat.
Krok 6
Gotujemy aż całość będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej