
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
300 gramów
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy 10 min.
Krok 2
Ogórki ścieramy na tarce i dusimy na łyżce masła. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 3
Zabielamy śmietaną.
Krok 4
Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej