Letnia zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia zupa ogórkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

300 gramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy 10 min.

Krok 2

Ogórki ścieramy na tarce i dusimy na łyżce masła. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Zabielamy śmietaną.

Krok 4

Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej