
Składniki
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
1 szczypta
50 gramów
100 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Usuń kości kręgosłupa, ogon i płetwy.
Krok 3
Sparz migdały, po czym obierz je ze skórki, opłucz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Krok 4
Boczek pokrój w plastry i ułóż w naczyniu.
Krok 5
Włóż rybę przekładając ją cebulą, przesypując przyprawami i migdałami.
Krok 6
Polej ketchupem i przykryj pozostałym boczkiem.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej