Łódki ziemniaczane z jajecznicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łódki ziemniaczane z jajecznicą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

5 łyżek

6 sztuk

2 łyżki

0.5 pęczka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie przez 20.

Krok 2

Obierz, przekrój na połówki i wydrąż środki.

Krok 3

Obsmaż na złoty kolor z obu stron i odłóż do ciepłego piekarnika aby nie ostygły.

Krok 4

Przygotuj jajecznicę na maśle z szynką i szczypiorkiem, przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wypełnij nią ziemniaczane łódki, posyp ziołami i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łódki ziemniaczane z jajecznicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej