
Składniki
8 sztuk
5 łyżek
6 sztuk
2 łyżki
0.5 pęczka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie przez 20.
Krok 2
Obierz, przekrój na połówki i wydrąż środki.
Krok 3
Obsmaż na złoty kolor z obu stron i odłóż do ciepłego piekarnika aby nie ostygły.
Krok 4
Przygotuj jajecznicę na maśle z szynką i szczypiorkiem, przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Wypełnij nią ziemniaczane łódki, posyp ziołami i od razu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej