Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu ułóż dużą kulkę lodów karmelowych.

Krok 2

Rozpuszczoną polewą czekoladową namaluj na talerzyku ogon myszki.

Krok 3

Na kulce namaluj oczy i nos, wetknij wąsy z czekoladowych patyczków (możesz wykorzystać polewę czekoladową: na papierze rozlej cienkie czekoladowe paski i włóż papier na kilkanaście minut do zamrażalnika).

Krok 4

Z truskawek wytnij dwa jednakowe kawałki w kształcie trójkątów i zrób z nich uszy.

Krok 5

Deser udekoruj drażetkami, bitą śmietaną, truskawkami i posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz"Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz"

Kilka prostych kroków umożliwi Ci wykonanie pysznego i podawanego w niebanalnej formie deseru. Przygotuj lody czekoladowe z bitą śmietaną „mysz”, a będą trafioną przekąską np. na słodki podwieczorek. Na początek nałóż na talerz kulkę lodów – ciasteczkowych, czekoladowych albo karmelowych – i ozdób ją wedle uznania. Nasza propozycja to przyrządzenie wąsów z kawałków czekolady. Nadawać się będą także paluszki w czekoladzie albo kawałki owoców, np. jabłek. Z truskawek zrób uszy. Wolisz lody z bakaliami? W takim razie użyj w tym celu migdałów – w całości albo w płatkach. Gałkę lodów posyp kakao lub wiórkami kokosowymi – dodasz jej ciekawszego wyglądu. Talerz wokół lodowej myszki udekoruj kolorowymi dodatkami: drażami w skorupkach, posypką cukierniczą, żelkami, świeżymi owocami. Do każdej porcji podaj nieco bitej śmietany albo galaretki. Wypróbuj nasz sposób na podanie lodów albo stwórz własne kombinacje. Pomysłami podziel się w komentarzu. Wykorzystaj również inne nasze propozycje na lodowe desery i sprawdź, jak smakują!