Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

220 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso z kurczaka na mniejsze kawałki i dopraw je czosnkiem, solą, pieprzem. W garnku rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej mięso.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku, dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ser, a całość dokładnie wymieszaj.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do makaronu usmażone mięso z kurczaka. Gotowy makaron wyłóż na talerze i opcjonalnie udekoruj drobno posiekaną natką z pietruszki.

Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Wszystkim fanom ostrych smaków polecamy dodanie na sam koniec płatków chili, by wzbogacić swoje doznania.

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz

    Mariusz , 14.03.2025

    Mega proste, często zabieram ze sobą do pracy. Koledzy też polubili. :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese KURCZAKOWY BOSS  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej