Majonez przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Majonez

Autor: Przemysław Cie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

3 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Końcówkę blendera wkładamy do zamrażarki na 15 min. Jajko wbijamy do naczynia, dodajemy składniki z przepisu. Uwaga z solą możemy dać szczyptę lub małą łyżeczkę w zależności od smaków.

Krok 2

Blindujemy najpierw na samym dole słoika a następnie z góry na dół .

Krok 3

Gdy majonez uzyska odpowiednią konsystencje zamykamy i wkładamy do lodówki. Przydatność tego majonezu do spożycia to 10 dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Majonez - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej