Sos migdałowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos migdałowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

4 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz migdały.

Krok 2

Zmiel je, następnie dodaj wodę i miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.

Krok 3

Pod koniec miksowania możesz dodać miód w ilości zależnej od Twojego gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos migdałowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej