Sos sojowo-czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sojowo-czosnkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek bardzo drobniutko posiekaj.

Krok 2

Dodaj do niego sos sojowy, olej, ciepłą wodę oraz przyprawę Knorr. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Dodaj miód i ponownie całość dokładnie wymieszaj. Sos idealnie nadaje się do pieczonych mięs lub marynowania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sojowo-czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej