Makaron z ananasem i serkiem mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z ananasem i serkiem mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.

Krok 2

Ananasa osącz, pokrój na małe kawałki, a syrop zachowaj.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a białka ubij na sztywną pianę.

Krok 4

Serek mascarpone wymieszaj z sokiem z ananasa, ubitymi żółtkami i pianą.

Krok 5

Makaron wymieszaj z ananasem, skórką cytrynową i z masą serkowo-jajeczną.

Krok 6

Całość przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekaj ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 7

Pięć minut przed końcem zapiekania posyp wierzch startą białą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z ananasem i serkiem mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej