
Składniki
1 szczypta
6 łyżek
2 sztuki
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
50 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
Krok 2
Ananasa osącz, pokrój na małe kawałki, a syrop zachowaj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Serek mascarpone wymieszaj z sokiem z ananasa, ubitymi żółtkami i pianą.
Krok 5
Makaron wymieszaj z ananasem, skórką cytrynową i z masą serkowo-jajeczną.
Krok 6
Całość przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekaj ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7
Pięć minut przed końcem zapiekania posyp wierzch startą białą czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej