Klopsiki musztardowe ze speatzlami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki musztardowe ze speatzlami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

3 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj bułkę tartą i mleko, wymieszaj. Cebule obierz, posiekaj drobno - mniej więcej 1/3 dodaj do mięsa, resztę na razie odłóż. Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj też 1 łyżkę musztardy z papryką i całość dokładnie wyrób.

Krok 2

Mokrymi rękami formuj nieduże klopsiki, obtocz je w mące. Rozgrzej na patelni masło, obsmaż klopsiki żeby były rumiane. Dodaj resztę cebuli, podsmaż razem. Wlej bulion cielęcy rozpuszczony w 1 szkl. wody. Dodaj też 3 łyżki musztardy i duś całość ok. 30 minut. Podawaj z kluskami typu speatzle i surówką z ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej