Ser feta z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser feta z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

4 sztuki

null

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażan umyj, a następnie pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pomidory podziel na ósemki, a cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Z papryki wyjmij gniazda nasienne i pokrój ją w cienkie pasy.

Krok 4

Z ostrej papryczki wyjmij nasiona i drobno posiekaj. Czosnek zmiażdż.

Krok 5

Na 4 kawałkach folii aluminiowej połóż plastry sera, po czym obłóż je warzywami i posyp bazylią.

Krok 6

Dodaj czosnek i skrop oliwą z przyprawami.

Krok 7

Każdą porcję szczelnie zawiń. Piecz 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej