
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
300 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Krewetki oczyść i umyj. Cebulę pokrój na piórka, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i czosnek i zeszklij.
Krok 3
Dodaj krewetki, sos sojowy, paprykę, curry oraz cukier. Wszystko wymieszaj i smaż przez 5 minut
Krok 4
Wrzuć odsączony makaron. Smaż jeszcze przez 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej