Makaron z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

300 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Krewetki oczyść i umyj. Cebulę pokrój na piórka, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i czosnek i zeszklij.

Krok 3

Dodaj krewetki, sos sojowy, paprykę, curry oraz cukier. Wszystko wymieszaj i smaż przez 5 minut

Krok 4

Wrzuć odsączony makaron. Smaż jeszcze przez 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej