Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią

Autor: Ag

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.5 łyżeczki

12 sztuk

400 gramów

5 łyżek

500 gramów

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz pomidory ze skórki. Wydrąż nasiona i potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej masło i dodaj rozgnieciony czosnek. Smaż ok.1 min. aż zmięknie. Dodaj pomidory i smaż 2-3 min.

Krok 2

Dodaj sos pomidorowy i gotuj jeszcze 2 min. Dodaj mascarpone i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj chilli (pieprz cayenne) i sól do smaku.

Krok 3

Do sosu dodaj listki bazylii i odstaw w ciepłe miejsce. Ugotuj makaron al dente. Połącz makaron z sosem i dodaj starty parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mascarpone, pomidorami i bazyią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej