Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

160 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj ok. 8 minut.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj pokrojone w paseczki suszone pomidory i chwilę podsmaż- dosłownie minutę.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

W kubeczku wymieszj zawartość saszetki Fix Spaghetti Carbonara Knorr z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię z cebulą i pomidorami. Ciągle mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze na małym ogniu z 3 minuty.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Odcedzony makaron wrzuć na patelnię z sosem, dodaj szczyptę pieprzu i dokładnie wymieszaj. Podawaj ciepłe. Można posypać natką pietruszki.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej