Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 sztuki

50 gramów

8 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso skrop oliwą z oliwek oraz posyp marynatą Knorr. Odstaw na 20 minut.

Krok 2

Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut tak aby skórka była chrupiąca.

Krok 3

Po tym czasie wystudzone mięso oddziel od kości. Zachowaj mięso, skórkę oraz smak, który powstał w trakcie pieczenia. Pozbądź się tylko kości i chrząstek.

Krok 4

Makaron ugotuj w gorącej wodzie tak aby był al dente.

Krok 5

Odcedzony przełóż na patelnię. Dodaj pokruszone pistacje, posiekane suszone pomidory, mięso wraz z sosem oraz natkę pietruszki. Całość wymieszaj, chwilę podgrzej i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczonym kurczakiem i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej