
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
1 łyżka
40 gramów
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
50 gramów
400 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło wymieszaj z ziołami, zamknij w szczelnym pojemniku i schowaj do lodówki.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pomidory, oliwki, kapary oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj 15 minut.
Krok 4
Makaron tagliatelle ugotuj al dente i dodaj do sosu.
Krok 5
Dodaj masło z ziołami. Posyp oregano i bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej