Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

10 plastrów

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj osobno brokuły i makaron w osolonej wodzie.

Krok 2

Rozpuść na patelni masło, dodaj szynkę i podsmaż.

Krok 3

Do masła i szynki wsyp ok. 3 łyżki mąki ( tak jak się robi zasmażkę). Następnie dodaj mleko. Masa szybko zgęstniej. Trzeba stopniowo dodawać mleka ucierając grudki drewnianą łyżką. Dodawać tyle mleka aż powstanie jednolita masa.

Krok 4

Do sosu na patelni dodaj sól. pieprz, posiekane ząbki czosnku. Na sam koniec dodaj do sosu na patelni starty grubo ser żółty. Gotuj aż ser się rozpuści.

Krok 5

Ugotowane brokuły grubo posiekaj i wrzuć do dużego garnka. Dodaj makaron i sos z patelni. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem serowym, brokułami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zielony koktajl z mango
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej