
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżeczki
250 gramów
3 łyżki
150 gramów
2 łyżeczki
2 szklanki
0.25 szklanki
2 szklanki
0.75 szklanki
0.25 szklanki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz.
Krok 2
Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek.
Krok 3
Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką.
Krok 4
Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty.
Krok 5
Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej