Makaron z krewetkami po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżeczki

250 gramów

3 łyżki

150 gramów

2 łyżeczki

2 szklanki

0.25 szklanki

2 szklanki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz.

Krok 2

Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką.

Krok 4

Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty.

Krok 5

Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej