
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałatę i rzodkiewki.
Krok 2
Pokrój szynkę w kostkę, rzodkiewki w plastry, natomiast szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Porwij sałaty, a następnie wymieszaj je z makaronem i pozostałymi składnikami.
Krok 4
Dodaj Sos sałatkowy włoski Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Gotową sałatkę podawaj posypaną pestkami słonecznika.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z rzodkiewką
Sałatka makaronowa z rzodkiewką to przekąska pełna chrupiących składników: różnych gatunków sałat oraz lekko pikantnej rzodkiewki, urozmaicona dodatkiem szynki i szczypiorku. Całość połączysz sosem włoskim, z nutą pietruszki, lubczyku, tymianku i czosnku. Wybierz odpowiedni makaron. Najlepsze do sałatki będą świderki, penne albo kokardki. Jeśli masz taką możliwość, zdecyduj się na makaron kolorowy – jest całkowicie naturalny, jego barwa nie wpływa na smak, a z pewnością urozmaici wygląd potrawy. Ugotuj go al dente i pozostaw do przestudzenia. W tym czasie zajmij się pozostałymi składnikami. Sałaty: masłową i karbowaną, poszarp na kawałki, pokrój szynkę, rzodkiewkę i szczypiorek. Wymieszaj wszystko dokładnie, polej sosem, a na koniec posyp ziarnami słonecznika. Dobrze będą smakować, jeśli wcześniej uprażysz je na patelni na złocisty kolor – staną się wtedy chrupiące i delikatnie orzechowe. Sałatka makaronowa z rzodkiewką to szybki sposób na pyszną przekąskę lub dodatek do dań. Przygotuj ją i przekonaj się, jak smakuje!