
Składniki
150 gramów
250 gramów
1 sztuka
200 gramów
50 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
We wrzącej wodzie rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8-10 minut- makaron ma być al dente. Makaron odcedzić.
Krok 2
Cebule posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, a gdy się zrumieni pieczarki pokrojone w plasterki.
Krok 3
Szpinak rozmrozić na osobnej patelni lub w mikrofalówce, po czym dodać na patelnię z pieczarkami i kiełbasą. Dodać jogurt naturalny, czosnek w mini kostkach Knorr i szczyptę pieprzu. Wymieszać.
Krok 4
Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem z pieczarkami i kiełbasą. Podawać posypane startym żółtym serem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej