
Składniki
15 dekagramów
16 dekagramów
2 sztuki
13 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
32 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek ubić na sztywno białko, gdy będzie już prawie gotowe dodać jeszcze cukier waniliowy i cukier oraz sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać. Następnie andruty ułożyć na blasze, masę kokosową przelać w szprycę i wycisnąć ją na andruty. Tak przygotowane andruty odłożyć na kilka godzin aby obeschły. Gdy już obeschną włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 minut o temperaturze 150 stopni Celsjusza. Po 30 minutach wyjąć i czkać aż ostygną. Polewę czekoladową należy roztopić z gorącą wodą, a potem przelać do miski. Na koniec gotowe makaroniki obmoczyć całe lub w połowie w czekoladzie i odłożyć aby obeschły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej