Owocowe kołyski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowe kołyski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki umyć w zimnej wodzie i odłączyć od nich szypułki. Truskawki włożyć do miski i posypać je cukrem, odstawić na godzinę, po czym przetrzeć przez sito lub zmiksować w mikserze, do całkowitego rozpuszczenia cukru. Tak roztarte truskawki z cukrem włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Po około 15 minutach zamieszać mus truskawkowy. Pomarańcze i limonki w między czasie starannie umyć i przekroić na Pol, po czym wyjąć cały miąższ. Z wyjętego miąższu wycisnąć sok do kubeczka. Po ustalonym czasie sorbet truskawkowy wyjąć z zamrażalnika i wymieszać z sokiem z pomarańczy i limonek. Truskawki włożyć na 2 godziny do zamrażalnika. Po tym czasie można już spokojnie wyjąć sorbet z zamrażalnika i zmiksować. Po zmiksowaniu rozlać cały sorbet do miseczek cytrusowych i wstawić je do zamrażalnika na 20 minut. Przed podaniem przekroić je jeszcze na pół i ozdobić listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowe kołyski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej