
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej filety.
Krok 3
Usmaż je na gorącej oliwie.
Krok 4
Cebulę oraz czosnek posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i polej makrele.
Krok 5
Duś przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej