
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
6 łyżek
4 plastry
5 łyżek
1 łyżka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 2
Po upływie tego czasu oprósz je solą, złóż po dwa filety i owijaj plasterkiem boczku.
Krok 3
Ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, skrop je pozostałym olejem i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Galaretkę wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem.
Krok 5
Polej rybę i piecz jeszcze 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej