Malinowa tarta z białą czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowa tarta z białą czekoladą

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

125 gramów

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

Krok 2

Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.Ostawiamy do lodówki.

Krok 3

Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną roztopioną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej