
Składniki
750 gramów
6 sztuk
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek i zmiksuj z pietruszką. Dodaj 1 łyżeczkę ostrej papryki, oliwę, ocet i ½ łyżeczki tymianku.
Krok 2
Wątrobę pokrój na paski. Zalej przygotowaną marynatą i zostaw na noc pod przykryciem.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni i usmaż wątróbkę z obu stron.
Krok 4
Zdejmij z patelni. Wlej na nią marynatę i podgotuj. Przypraw kminem. Tak przygotowanym sosem zalej wątróbkę i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej