Marynowa wątroba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowa wątroba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

6 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i zmiksuj z pietruszką. Dodaj 1 łyżeczkę ostrej papryki, oliwę, ocet i ½ łyżeczki tymianku.

Krok 2

Wątrobę pokrój na paski. Zalej przygotowaną marynatą i zostaw na noc pod przykryciem.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i usmaż wątróbkę z obu stron.

Krok 4

Zdejmij z patelni. Wlej na nią marynatę i podgotuj. Przypraw kminem. Tak przygotowanym sosem zalej wątróbkę i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowa wątroba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej