Maślany makaron z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany makaron z mięsem mielonym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente o w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić.

Krok 2

Mięso mielone dać na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Przesmażyć razem aż zbrązowieje, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, doprawić do smaku solą, pieprzem, mini kosteczką czosnku i delikatem.

Krok 3

Na drugiej patelni rozgrzać masło, dodać makaron, przesmażyć. Na talerz włożyć porcje makaronu, do środka dać porcję mięsa, posypać wszytko posiekaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej