Mazowiecka zupa z głogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mazowiecka zupa z głogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 szklanki

3 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Głóg umyj, przełóż do rondelka razem z bułką i zalej wrzątkiem.

Krok 2

Gotuj, aż owoce się rozgotują, przez 1 godzinę, przetrzyj przez sito.

Krok 3

Podlej winem, litrem wody i zagotuj. Zupę z głogu schłodź przed podaniem w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mazowiecka zupa z głogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej