
Składniki
4 łyżki
2 szklanki
3 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Głóg umyj, przełóż do rondelka razem z bułką i zalej wrzątkiem.
Krok 2
Gotuj, aż owoce się rozgotują, przez 1 godzinę, przetrzyj przez sito.
Krok 3
Podlej winem, litrem wody i zagotuj. Zupę z głogu schłodź przed podaniem w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej