Meksykańska sałatka z szynką
NOWY PRZEPIS
łatwe
194 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
200 gramów
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź.
Krok 2
Szynkę, paprykę, ser pokrój w drobną kostkę, posiekaj natkę pietruszki, cytrynę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok. Kawałki ananasa, jeśli są zbyt duże przetnij na pół.
Krok 3
W misce połącz wszystkie składniki z majonezem i musztardą, dopraw do smaku sokiem, skórką z cytryny oraz pieprzem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodatkowo dodać puszkę kukurydzy, będzie się idealnie komponowała z pozostałymi składnikami. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej