Kolorowe warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 łyżek

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana opłucz, a następnie pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Obierz czosnek. Pomidory podziel na ćwiartki.

Krok 3

Ułóż warzywa na kawałkach folii aluminiowej, po czym posyp szczypiorkiem, skrop olejem i przypraw.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
27 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej