Meksykańska lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

236 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

0.5 łyżeczki

250 mililitrów

4 łyżki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne rozmieszaj w garnku ze szklanką wody.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp przyprawy, następnie dodaj mięso i smaż do momentu, gdy się zrumieni.

Krok 3

Do mięsa wlej przygotowany Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, zmniejsz ogień i duś około 10 minut.

Krok 4

Po tym czasie dodaj do garnka warzywa, pokrojoną kolendrę i wymieszaj.

Krok 5

Na suchej rozgrzanej patelni zrumień z obu stron placki.

Krok 6

W okrągłej formie do zapiekania, np. tortownicy, ułóż pierwszy placek, a na nim farsz. Połóż kolejny placek i znowu przykryj go farszem.

Krok 7

Na samej górze połóż placek i posmaruj go śmietaną, a następnie posyp równomiernie serem. Całość zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C.

1

Opinie o przepisie

  • Czarny_Błachnio

    Czarny_Błachnio , 27.03.2022

    Lepsza niż zwykła lasagna moim zdaniem 5/5

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska lasagne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej