
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj dokładnie, osusz i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Skrop obficie sokiem z limonki i odstaw na ok. 3 godziny do lodówki. Co jakiś czas rybę przewracaj.
Krok 3
Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę, cebulkę, czosnek i oczyszczone z nasionek chili posiekaj drobno. Wymieszaj.
Krok 4
Dodaj obrane ze skórki, pokrojone na kawałki awokado i marynowane filety rybne.
Krok 5
Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej