Mięsne pulpeciki po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne pulpeciki po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 szklanki

200 mililitrów

700 gramów

2 łyżki

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw do smaku pieprzem i solą, zagnieć, formuj pulpety.

Krok 2

Pulpety obtocz w mące i smaż na rozgrzany tłuszczu na złoty kolor.

Krok 3

Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy oraz bulion i wymieszaj.

Krok 5

Włóż do środka obsmażone pulpety i duś na małym ogniu przez ok. 20-30minut.

Krok 6

Dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne pulpeciki po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej