
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 szklanki
200 mililitrów
700 gramów
2 łyżki
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw do smaku pieprzem i solą, zagnieć, formuj pulpety.
Krok 2
Pulpety obtocz w mące i smaż na rozgrzany tłuszczu na złoty kolor.
Krok 3
Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy oraz bulion i wymieszaj.
Krok 5
Włóż do środka obsmażone pulpety i duś na małym ogniu przez ok. 20-30minut.
Krok 6
Dopraw do smaku, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej