
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
6 sztuk
4 sztuki
2 łyżki
800 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone papryczki namocz na kilka minut w wodzie, a następnie posiekaj.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj mięso i smaż na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.
Krok 4
Dodaj posiekane czerwone papryczki, kminek i oregano. Całość mieszaj i wlej ostudzony bulion.
Krok 5
Po chwili gotowania dodaj rozgniecione pomidory, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość gotuj jeszcze ok. 15 minut, często mieszając.
Krok 6
Gdy danie jest gotowe, rozłóż je na głębokie talerze, udekoruj gałązkami świeżego oregano. Serwuj ze świeżym pszennym pieczywem lub makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej