
Składniki
6 łyżek
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
125 mililitrów
50 mililitrów
3 szczypty
200 gramów
200 gramów
10 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdał przekładam do kielicha miksującego i rozdrabniam blenderem na mąkę.
Krok 2
Dodaję mąkę pszenną, żółtko, sól, cukier, olej rzepakowy, mleko. Całość miksuję żeby nie było grudek. Biało ubijam na sztywno i dodaję do ciasta. Mieszam już delikatnie łyżką. Gofrownicę smaruję olejem, rozgrzewam wylewam po łyżce ciasta na jednego gofra. Piekę około 5 minut. Zależy to od mocy urządzenia.
Krok 3
Sześć malin rozgniatam i przecieram przez sitko. Sok wlewam do miseczki. Dodaję jogurt. Gofry podaję z malinami i sosem jogurtowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej